Office 365 heeft betrekking op abonnementen met toegang tot Office-toepassingen plus andere productiviteitsservices die via internet worden ingeschakeld (cloudservices). Office 365 omvat abonnementen voor thuisgebruikers en bedrijven. Office 365-abonnementen voor bedrijven bevatten services zoals Skype voor Bedrijven-webvergaderingen en via Exchange Online

gehoste e-mail voor bedrijven, en extra onlineopslag met OneDrive voor Bedrijven.

Veel Office 365-abonnementen voor bedrijven omvatten ook de bureaubladversie van de nieuwste Office-toepassingen, die gebruikers kunnen installeren op meerdere computers en apparaten. De volledige serie geïnstalleerde toepassingen omvat: Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher en Access. (Publisher en Access zijn alleen beschikbaar op pc.) En u kunt ze installeren op meerdere apparaten, zoals pc’s, Macs, Android-tablets, Android-telefoons, iPad en iPhone. Als u een actief Office 365-abonnement hebt dat de bureaubladversie van Office omvat, beschikt u altijd over de meest recente versie van de toepassingen.

De Office 365-abonnementen met alleen onlinefunctionaliteit zijn een ideale keuze voor bepaalde zakelijke behoeften en zijn ontworpen voor gebruik met de nieuwste versie van Office, Office 2016 en Office 2016 voor Mac. Eerdere versies van Office, zoals Office 2010 en Office 2007, werken mogelijk met Office 365 met verminderde functionaliteit.

Voor Office 365 kunt u een maand- of jaarabonnement afsluiten.

Microsoft Office is de naam die we nog steeds gebruiken voor onze bekende productiviteitssoftware. Office-suites zijn verkrijgbaar als eenmalige aankoop en omvatten toepassingen zoals Word, Excel en PowerPoint, die op slechts één pc of Mac kunnen worden geïnstalleerd. De toepassingen worden niet automatisch bijgewerkt; voor de nieuwste versie kunt u het product nogmaals aanschaffen als de nieuwe versie beschikbaar is. De nieuwste versies die momenteel verkrijgbaar zijn als eenmalige aankoop, zijn Office 2016 voor Windows en Office 2016 voor Mac. Deze pakketten omvatten niet de cloudservices die worden geleverd bij Office 365.